περιπέτειες σκηνής / εικόνας

performance / live media / image adventuresTo MIRfestival 2016 προσγειώνεται στην Αθήνα στις 8 Δεκεμβρίου.

περιπετειώδες, συναρπαστικό, επαναστατικό, ευρηματικό,
το MIRfestival είναι εδώ!

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε!

Πατήστε ΟΔΗΓΙΕΣ ή viva.grMIRfestival 2016: το πρόγραμμα

Τα επτά καλλιτεχνικά πρότζεκτ του προγράμματος ρίχνουν το καθένα το δικό του, διαφορετικό φως στο ζήτημα της ουτοπίας, θέτοντας ερωτήματα για τη σχέση ανάμεσα στην πραγματικότητα, στην ιστορία, στην αντίληψη που έχουμε για όσα μπορούμε να διεκδικήσουμε και στην πίστη σε ένα μέλλον όπως το ονειρευόμαστε. Μπορούμε, αλήθεια, να οραματιστούμε ένα μέλλον; Μπορούμε άραγε να αντιληφθούμε τον πόλεμο και να τον διαχειριστούμε; Μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού; Μπορούμε να κάνουμε τον μικρό μας ανταρτοπόλεμο για να γεννηθεί κάτι καλύτερο; Μπορούμε, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουμε, να συλλάβουμε και να επιβάλουμε νόμους ή άρθρα του συντάγματος που να μας προστατεύουν πραγματικά; Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μαύρη περίοδο της ιστορίας που διανύουμε στρέφοντας το βλέμμα προς ένα μέλλον πιο φωτεινό; Μπορούμε να αφουγκραστούμε το χτύπο της καρδιάς της κοινωνίας και να τον αφήσουμε να μας οδηγήσει σε άλλους γαλαξίες; Κι αν όλα αυτά δεν είναι παρά μια ουτοπία, δεν αξίζει τον κόπο να αγωνιστούμε για να γίνει πραγματικότητα; Μια βαθιά πίστη στον άνθρωπο αναδύεται από τα καλλιτεχνικά πρότζεκτ που παρουσιάζονται στο MIRfestival 2016. Μια πίστη που προκύπτει από την ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία, που την έχουμε ανάγκη γιατί φέρνει στην επιφάνεια τη δύναμη του ουμανισμού, τώρα πια με την επίγνωση ότι η καταστροφή δεν είναι μια αφηρημένη απειλή, αλλά ελλοχεύει σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου γένους που λίγο θέλει να επικρατήσει – χωρίς ωστόσο να το έχει καταφέρει ακόμα.
Τα επτά καλλιτεχνικά πρότζεκτ του MIRfestival 2016 αφουγκράζονται, αναδεικνύουν, ονειρεύονται, ενεργοποιούν καλλιτεχνικά ασυνήθιστους χώρους και βάζουν τους θεατές σε τροχιά συνειδητοποίησης. Κι ακόμα, βάζουν στο παιχνίδι μια σχετικά μεγάλη ομάδα Αθηναίων πολιτών κάθε ηλικίας, που συμμετέχουν με ουσιαστικό τρόπο στην κατασκευή και την παρουσίασή τους.

To MIRfestival είναι και αυτή τη φορά διαφορετικό. Παλλόμενο όπως πάντα· από και για τους πολίτες αυτής της πόλης και του κόσμου· ενσωματώνοντας την αθηναϊκή πραγματικότητα· φωτίζοντάς την για μια στιγμή.

Χριστιάνα Γαλανοπούλου


Για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ πατήστε εδώ

sharethis


Μείνετε συντονισμένοι με την αποστολή MIR 2016:
κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε ως εθελοντές στην παραγωγή του φεστιβάλ, ή στην παράσταση GUERRILLA στείλτε e-mail στο e-mail: mir [at] mirfestival [dot] grΔιοργάνωση Συνδιοργάνωση


Με την υποστήριξη


Καλλιτεχνικοί συνεργάτες


Το MIRfestival υποστηρίζουν και φιλοξενούν στους χώρους τους


Χορηγοί φιλοξενίας


Xορηγοί επικοινωνίας


Χορηγός εντύπων


Έχετε μια ασυγκράτητη επιθυμία να στηρίξετε τη διάδοση της πρωτοποριακής σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα;
Εάν επισκεφθήκατε τις άλλες σελίδες του ιστότοπού μας, έχετε ήδη καταλάβει τι πρέπει να κάνετε:
Γίνετε χορηγοί του πιο συναρπαστικού φεστιβάλ, του MIR festival!

Το MIR festival είναι ένα φεστιβάλ χαμηλού προϋπολογισμού που μεγαλώνει και αλλάζει τη δομή του προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, στο καλλιτεχνικό επίπεδο ενός προγραμματισμού μοναδικού μέσα στο ελληνικό πολιτιστικό περιβάλλον, και στις απαιτήσεις του Αθηναϊκού κοινού. Aναζητά συνεργασίες και χρηματοδότηση. H συμβολή των χορηγών μάς είναι απαραίτητη και πολύτιμη.
Συνδυάζοντας τη στρατηγική προώθησης των εταιρειών σας με ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στην Αθήνα, εκτός από τα ανάλογα χορηγικά ανταλλάγματα που θα λάβετε, θα έχετε επιπλέον την ικανοποίηση ότι ενισχύετε τον τομέα της σύγχρονης τέχνης που δύσκολα βρίσκει χρηματοδότηση, και ότι επενδύετε στο μέλλον της σύγχρονης τέχνης.

To MIR festival διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη διάδοση της σύγχρονης τέχνης MIR, η οποία θα παράσχει στον χορηγό όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την φοροαπαλλαγή του σύμφωνα με τον νόμο περί χορηγιών. O χορηγός μπορεί να επιλέξει και τη μορφή χορηγίας σε είδος, ή εναλλακτικές μορφές προβολής του προϊόντος του.

Σε κάθε περίπτωση, αν σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας
(υπεύθυνη χορηγιών υπεύθυνη χορηγιών Χριστιάνα Χειραναγνωστάκη, mirfestival.mir [at] gmail [dot] gr)